Секретаря Запорізької міськради підозрюють у корупції: збагатився на дев'ять мільйонів гривень

Секретаря Запорізької міськради підозрюють у корупції: збагатився на дев'ять мільйонів гривень

Національне агентство з питань запобігання корупції виявило ознаки незаконного збагачення секретаря Запорізької міської ради Анатолія Куртєва. У нього знайшли більше 9 мільйонів гривень. Про це повідомляють на сайті НАЗК.

"НАЗК за результатами моніторингу способу життя Анатолія Куртєва, секретаря Запорізької міськради, виконувача обов’язків міського голови, виявило ознаки корупційного кримінального правопорушення, що свідчить про його незаконне збагачення на понад дев'ять мільйонів гривень", - йдеться у повідомленні.

У серпні 2022 року правоохоронці виявили у помешканні, яке Куртєв орендував разом із своїм помічником, 600 тисяч гривень, 230 тисяч доларів США та 650 євро. У відповідь на запит НАЗК посадовець заявив, що нічого не знає про вилучені кошти та квартиру.

Проте, за матеріалами НАБУ, НАЗК встановило, що він користувався житлом разом зі своїм помічником, а вилучені кошти не відповідають доходам, отриманими ними в законний спосіб.

У декларації за 2020 рік Куртєв не вказав грошових активів, а Державний реєстр платників податків свідчить, що його доходи не дозволили б накопичити вилучену суму протягом 2021-2022 років.

Як писали “Ми-Україна” раніше, у Миколаєві суд вирішив взяти під варту без права внесення застави командира підрозділу матеріального забезпечення військової частини на Одещині, який нібито відбирав у бійців щомісячні бойові доплати. 

Головне