СБУ знешкодила банду рекетирів у Києві, яку очолював росіянин

СБУ знешкодила банду рекетирів у Києві, яку очолював росіянин

Служба безпеки України спільно з Національною поліцією викрила та нейтралізувала злочинне угруповання, яке тероризувало мешканців Києва, затримавши чотирьох рецидивістів, зокрема їхнього лідера громадянина рф.

Про це повідомляє СБУ в Telegram.

Затримано чотирьох членів угруповання, які раніше відбували покарання за серйозні злочини, включаючи розбій і наркоторгівлю.

Лідер банди, громадянин росії, вже відбував п’ять років покарання в Україні за участь у терористичному угрупованні “Восток”, яке воювало проти сил АТО. Після звільнення він та його спільники об'єдналися, щоб продовжити кримінальну діяльність.

Слідство встановило, що учасники угруповання відстежували успішних підприємців і фрілансерів, вимагали з них гроші під різними приводами, а у разі відмови викрадали жертв та катували їх. Одним з випадків стало викрадення турецького ІТ-фахівця, у якого рекетири вимагали 100 тисяч доларів.

Співробітники СБУ затримали злочинців “на гарячому”, вилучивши вогнепальну зброю, вибухові речовини та мобільні телефони з доказами злочинної діяльності.

Фігурантам оголошено підозру за статтями ч. 4 ст. 189 (вимагання, вчинене організованою групою в умовах воєнного стану), ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) та ч. 2 ст. 127 (катування) Кримінального кодексу України, і вони перебувають під вартою без права внесення застави. За скоєне їм загрожує від 12 до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

“Дії очільника банди та ще одного її учасника додатково кваліфіковано як розбій, вчинений організованою групою в умовах воєнного стану”, - йдеться у повідомленні. 

Комплексні заходи проводилися за процесуального керівництва Київської міської прокуратури.

Як писали “Ми-Україна” раніше, Служба безпеки нейтралізувала агентурну групу фсб, яка діяла у Києві, Харкові та Чернігові. В результаті багатоетапної спецоперації затримано трьох поплічників рф.

Головне