СБУ затримала нардепа Шуфрича у справі про шпигунську мережу ФСБ, - журналіст Юрій Бутусов

СБУ затримала нардепа Шуфрича у справі про шпигунську мережу ФСБ, - журналіст Юрій Бутусов

Чинний народний депутат Нестор Шуфрич був затриманий у його власному будинку у Козині співробітниками Служби безпеки України. Про це у п'ятницю, 15 вересня, розповів журналіст Юрій Бутусов.

За його словами, сьогодні загалом відбувається понад 50 обшуків у справі Шуфрича.

"Шуфрич є фігурантом справи російської шпигунської мережі, створеної співробітником ФСБ рф та колишнім народним депутатом України Володимиром Сівковичем. За висновками слідства, Шуфрич за завданням Сівковича виступав на телеканалах України та росії з метою розповсюдження російської пропаганди та просування антиукраїнської політики", - йдеться у дописі Бутусова.

Нардепа підозрюють у державній зраді.

Нагадаємо, напередодні СБУ повідомила про викриття у Києві колишнього адвоката, який підтримував захоплення державної влади в Україні та закликав до цього. За даними відомства, чоловік стверджував, що він є “лідером громадської думки” і провокував громадян до заворушень через свої відео на YouTube, де у нього було понад 100 000 підписників.

Як писав Ми-Україна" раніше, 2 вересня бізнесмену Ігорю Коломойському було оголошено підозру за двома статтями (ст. 190 - шахрайство, ст. 209 - легалізація/відмивання майна, одержаного злочинним шляхом). 7 вересня йому оголосили про нову підозру за розкрадання 9,2 млрд гривень у “ПриватБанку”. Третю підозру Коломойському оголосили 15 вересня.

Головне