СБУ затримала зрадника, який за завданням ворога готував замах на офіцера ЗСУ

СБУ затримала зрадника, який за завданням ворога готував замах на офіцера ЗСУ

Служба безпеки України спільно з Національною поліцією затримали 20-річного хлопця, який отримав завдання від російських спецслужб вчинити замах на військовослужбовця одного з підрозділів Сил оборони у Києві. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Силовики розповіли, щоб перевірити здатність вбити військовослужбовця, росіяни спочатку дали два тестові випробування - підпалити автомобілі українських захисників.

Потім зрадник отримав нове доручення - встановити відеоспостереження за українським офіцером. У подальшому ворог планував здійснити на нього замах.

Фігуранта затримали, коли він готувався до проведення дорозвідки поблизу цілі і ще не встиг встановити камеру.

Під час обшуків у зловмисника вилучили легкозаймисту суміш, яку він використовував для підпалу автомобілів, та мобільний телефон з доказами злочинів.

Слідчі СБУ повідомили фігуранту про підозру за ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності Збройних сил України та інших військових формувань в особливий період). Киянину загрожує до 8 років тюрми.

Нагадаємо, що у Івано-Франківській області силовики затримали двох місцевих підлітків, які організували серію підпалів військових автомобілів.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Служба безпеки України заявила про фіксацію спроб російських спецслужб використовувати події в Курській області для безпідставних звинувачень українських військових у воєнних злочинах.

Головне