СБУ затримала зрадника, який охороняв російську катівню

СБУ затримала зрадника, який охороняв російську катівню

Служба безпеки України затримала чоловіка, який охороняв російську катівню у Херсоні. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Відомо, що після деокупації міста зрадник намагався втекти за кордон.

"У ході комплексних заходів у Херсоні затримано місцевого жителя, який у період окупації міста охороняв російську катівню. Під час звільнення обласного центру він спалив вороже "посвідчення тюремного наглядача" та переїхав до орендованої квартири, щоб замести сліди", - йдеться в повідомленні.

Під час обшуку силовики виявили у зрадника мобільний телефон із доказами його злочинних дій, а також формений одяг рф.

"Після захоплення Херсона чоловік добровільно вступив до "адміністрації" російської тюрми, яка діяла у захопленій на той час місцевій виправній колонії", - додали в СБУ.

Варто зазначити, що у вʼязниці росіяни знущалися і катували українських патріотів, які обороняли регіон.

Чоловіку повідомлено про підозру за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність, добровільне зайняття громадянином України посади в незаконних правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території). Зраднику загрожує до 15 років позбавлення волі.

Нагадаємо, що кіберфахівці Служби безпеки України перешкодили спробі ФСБ впровадити свого агента до складу ЗСУ. На Київщині був затриманий зрадник, який за вказівкою окупантів намагався потрапити до Національної поліції. За цим фактом йому загрожує довічне ув'язнення.

Доєднуйтесь до збору, на БпЛА "Сич" для підрозділів ГУР МОУ:

Посилання на банку:

https://send.monobank.ua/jar/35fgFkrftr

Номер картки банки:

5375 4112 1361 1622

Як писав "Ми-Україна" раніше, Національне антикорупційне бюро спільно зі Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою та Службою безпеки викрили на хабарництві депутатів Сумської обласної ради.

Головне