СБУ затримала зрадника, який намагався отруїти командування ЗСУ на Запоріжжі

СБУ затримала зрадника, який намагався отруїти командування ЗСУ на Запоріжжі

Служба безпеки України затримала військовослужбовця, який допомагав ворогу та намагався отруїти командування ЗСУ на Запоріжжі. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Також агент ФСБ розвідував місця дислокації та руху українських захисників на фронті.

"Завербований ФСБ український військовослужбовець готував диверсію проти командування бойового підрозділу ЗСУ у Запорізькій області. Чоловік планував додати отруту у воду для лазні та прання, якою користувалося командування", - йдеться в повідомленні.

Силовики встановили, що військовослужбовця завербували через його батьків, які проживають на тимчасово окупованій території Луганщини. Окупанти викрали родичів та жорстоко катували вимагаючи, щоб вони вмовили сина працювати на користь росії.

Відомо, що фігурант спілкувався з "куратором" через анонімний чат. Під час обшуку співробітники СБУ виявили у зрадника телефон.

Чоловіку повідомили про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Санкція статті передбачає покарання у вигляді довічного ув'язнення. Нині російський агент перебуває під вартою.

Нагадаємо, що перед судом постане агентка російського ГРУ, яка скоригувала десятки Shahed по Одесі. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, у Вінницькій області Служба безпеки України затримала дружину "ексрегіонала", яка виправдовувала ворожу агресію та шпигувала для ФСБ рф

Головне