СБУ затримала зрадника, який готував екологічний теракт

СБУ затримала зрадника, який готував екологічний теракт

В Одеській області Служба безпеки України затримала агента ФСБ, який готував екологічний теракт. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Відомо, що зрадником виявився студент одеського університету.

Фігурант виявляв та передавав ворогу координати, де зберігаються токсичні речовини, зокрема склади та сховища з пестицидами. Також він шпигував за Силами оборони.

"За вказаними геолокаціями окупанти планували здійснити повітряні атаки із застосуванням ракетного озброєння та дронів-камікадзе типу Shahed. За наявними даними, ворог сподівався спровокувати екологічне лихо на території регіону і таким чином розхитати внутрішню обстановку", - йдеться у повідомленні.

Варто зауважити, щоб полегшити збір потрібної інформації, чоловік влаштувався таксистом та під видом перевезення пасажирів фіксував локації обʼєктів.

Силовики затримали студента під час виконання чергового завдання.

"Восени 2023 року на нього дистанційно вийшов кадровий співробітник ФСБ, особу якого вже ідентифіковано кіберфахівцями СБУ. В інтернет-листуванні агресор запропонував студенту негласно співпрацювати на користь рф і отримувати за це "зарплату" від російської спецслужби", - розповіли співробітники СБУ.

Зраднику повідоми про підозру за "державну зраду, вчинену в умовах воєнного стану". Йому загрожує довічне ув’язнення.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у Кропивницькому затримали особу, яка працювала інформатором для російських спецслужб. Чоловік збирав розвіддані дані щодо Повітряних Сил ЗСУ, зокрема, вивчав напрямки та частоту польотів українських бойових літаків, включаючи фронтові бомбардувальники та винищувачі.

Головне