СБУ затримала учасника “ІДІЛ” у Києві, якого розшукував Інтерпол

СБУ затримала учасника “ІДІЛ” у Києві, якого розшукував Інтерпол

Служба безпеки України у Києві затримала учасника міжнародної терористичної організації “ІДІЛ”, який перебував у міжнародному розшуку по лінії Інтерполу. Він нелегально в'їхав до України ще до повномасштабного вторгнення і використовував документи підставної особи.

Про це повідомляє СБУ в Telegram.

Затриманим виявився громадянин однієї з країн Центральної Азії, якого розшукували у зв'язку з участю в терористичній діяльності. Зловмисник тривалий час перебував на Близькому Сході, де займався переправленням бойовиків “ІДІЛ” на територію Сирії. У 2017 році його було оголошено у міжнародний розшук.

До України він прибув нелегально, використовуючи підроблений паспорт іншої особи. Переховуючись від правосуддя, він постійно змінював місця проживання, орендуючи квартири у різних містах, та використовував фальшиві документи для уникнення ідентифікації. В Україні він також намагався налагодити канал нелегальної легалізації осіб із країн із підвищеним терористичним ризиком.

Співробітники СБУ змогли встановити його місцезнаходження в Києві та затримали за місцем тимчасового проживання. Наразі зловмисник перебуває під вартою в рамках екстрадиційного арешту. Вирішується питання його передачі до країни походження, де його оголосили у розшук.

Як писали “Ми-Україна” раніше, суд у Донецькій області ухвалив вирок громадянину, який допомагав захопити Бахмут. Його засуджено до довічного позбавлення волі з конфіскацією майна.

Головне