СБУ затримала трьох проросійських агітаторів, зокрема представника партії Шарія

СБУ затримала трьох проросійських агітаторів, зокрема представника партії Шарія

Служба безпеки України затримала трьох агітаторів, які підтримували проросійську пропаганду та закликали до захоплення території України. Серед них керівник підпільного осередку партії Шарія, а також представник російської ЛДПР і пропагандистка з Дніпра.

Про це повідомляє СБУ в Telegram.

У Миколаївській області затримано керівника підпільного осередку партії Шарія. Він намагався створити прокремлівську “філію” в прифронтових районах, залучивши п’ятьох місцевих жителів. Через Телеграм-канал агітатори поширювали фейки російської пропаганди, виправдовували воєнні злочини та закликали ухилятися від мобілізації.

“Також адміністратор ворожого інтернет-ресурсу закликав ухилятися від мобілізації в Україні та підбурював до провокацій проти співробітників ТЦК”, - йдеться у повідомленні. 

На Запоріжжі затримано представника російської партії ЛДПР, який в “Однокласниках” агітував за захоплення обласного центру і підняття прапора росії на державних установах.

У Тернопільській області затримано проросійську пропагандистку з Дніпра, яка розповсюджувала антиукраїнські дописи забороненої партії Держава Дмитра Васильця через Телеграм-канали.

Затриманим оголошено підозру за ч. 2 та ч. 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України ( виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України ). 

Дії керівника підпільного осередку партії Шарія додатково кваліфіковані за ч. 2 ст. 109 ( дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади ) та ч. 1 ст. 114-2 ( несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення ЗСУ та інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного стану ) КК України. Зловмисникам загрожує до восьми років тюремного ув’язнення з конфіскацією майна. Розслідування триває.

Комплексні заходи проводили співробітники СБУ в Миколаївській, Запорізькій та Тернопільській областях за процесуального керівництва обласних прокуратур.

Як писали “Ми-Україна” раніше, Служба безпеки України затримала інформаторку російської воєнної розвідки на Донеччині. Жінка передавала агресору дані про оборонні лінії ЗСУ на Покровському напрямку фронту.

Головне