СБУ затримала сім’ю зрадників, які хотіли підірвати залізничні ешелони ЗСУ

СБУ затримала сім’ю зрадників, які хотіли підірвати залізничні ешелони ЗСУ

Служба безпеки зупинила спробу агресора організувати диверсійні акції на стратегічних об’єктах Укрзалізниці у Харківській області.

Про це повідомляє СБУ.

У результаті спецоперації була затримана агентурна група військової розвідки рф, яка здійснювала розвідувальні дії в межах Лиманського напрямку, визначаючи маршрути руху військових ешелонів ЗСУ.

Особливо цікавили групу "вразливі" ділянки руху рухомих складів, такі як залізничні мости, шляхопроводи і автотунелі під коліями, а також координати релейних шаф і трансформаторних підстанцій Укрзалізниці.

Отриману інформацію агенти планували передати своєму російському куратору у вигляді геолокацій критичних об’єктів на Google-картах. За цими даними окупанти мали намір вчинити диверсійні акції на залізничній лінії під час руху вантажних ешелонів ЗСУ.

Проте Служба безпеки завадила реалізації ворожих планів. Усю агентурну групу було викрито ще на початковому етапі її розвідувальної діяльності і затримано під час збору розвідданих для окупантів.

За даними слідства, затримані виявилися братом і сестрою, які працювали у комунальному закладі Ізюмського району. Вони потрапили у поле зору кадрового співробітника головного управління генштабу ЗС РФ через свої антиукраїнські висловлювання у прокремлівських Телеграм-каналах. Особа їхнього куратора вже встановлена СБУ.

Затриманим повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 28 та ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану за попередньою змовою групи осіб). Вони залишаються під вартою, а їм загрожує довічне ув'язнення з конфіскацією майна.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Армія дронів за тиждень уразила 20 танків та знищила понад 150 окупантів.

Головне