СБУ затримала шістьох одеситів, які підпалювали військові автомобілі

СБУ затримала шістьох одеситів, які підпалювали військові автомобілі

Служба безпеки України спільно з Національною поліцією затримали шістьох одеситів, які за дорученням ФСБ намагалися знищити понад 15 військових автомобілів.  Про це повідомляє пресслужба СБУ.

За словами силовиків, у різних частинах міста майже одночасно були затримані всі зловмисники віком від 18 до 24 років. Вони працювали кур’єрами популярного сервісу доставки їжі. 

ФСБ знайшли учасників через Telegram-канали. Там хлопці залишали свої резюме, щоб знайти роботу. В одному з таких чатів їм відповів представник російської спецслужби і запропонував гроші в обмін на знищення авто українських воїнів.

"Працюючи під прикриттям кур’єрської доставки вони на власних скутерах об’їжджали місто, де встановлювали адреси паркування автомобілів Сил оборони. Потім відправляли фото потенційних цілей своєму російському куратору для погодження. Після команди від ФСБ молодики вночі прибували до паркомісць, обливали їх легкозаймистою сумішшю та підпалювали", - йдеться в повідомленні.

Всім зрадникам повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань). Хлопцям загрожує до 8 років тюрми.

Нагадаємо, що спецпризначенці Департаменту кібербезпеки СБУ активно знищують техніку окупантів на передовій, використовуючи FPV-дрони.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Служба безпеки України розширила обвинувачення проти очільника окупаційної адміністрації “ЛНР” Леоніда Пасічника. Його підозрюють в організації примусової мобілізації мешканців Луганщини на війну проти України.

Головне