СБУ затримала ще одного колаборанта, який співпрацював з рф на Херсонщині

СБУ затримала ще одного колаборанта, який співпрацював з рф на Херсонщині

Служба безпеки України затримала 55-річного керівника однієї з районних організацій міської “Спілки ветеранів Афганістану”, який добровільно співпрацював з рф під час тимчасової окупації Херсона.

Про це повідомляє СБУ в Telegram. 

Після захоплення обласного центру зловмисник запропонував окупантам свою допомогу у війні проти України. Він став “правою рукою” очільника “департаменту зовнішніх зв'язків та внутрішньої політики” місцевої окупаційної адміністрації рф.

Колаборант також приєднався до псевдоактивістів гауляйтера Сальдо, які публічно виступали на підтримку кремля, видаючи себе за пересічних людей та громадських організацій.

У липні 2022 року він став одним з головних учасників проросійського “форуму”, де закликав “приєднати” Херсонщину до складу рф.

Після звільнення Херсона зловмисник намагався втекти від правосуддя, але контррозвідники СБУ встановили його місцезнаходження і затримали.

За даними слідства, фігурант брав участь у інформаційно-підривній діяльності проти України.

Слідчі СБУ вже повідомили йому про підозру за ч. 6 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). Наразі він перебуває під вартою. Зловмиснику загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна.

Комплексні заходи проводили співробітники СБУ в Херсонській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Служба безпеки України спільно з Національною поліцією провела спецоперацію та затримала двох російських агентів, що займалися підпалами автівок українських військових.

Головне