СБУ затримала ще 3-х колаборантів, серед яких експосадовець суду

СБУ затримала ще 3-х колаборантів, серед яких експосадовець суду

СБУ взяла під варту трьох осіб, звинувачених у колабораціонізмі. До затриманих належать екс-чиновник судової системи та колишня керівниця школи, яка співпрацювала з окупаційною владою на Луганщині. Про це повідомили Служби безпеки України.

Серед затриманих - екс-судовий розпорядник, який після захоплення Ізюма долучився до окупаційних структур. Він обійняв посаду помічника чергового у підрозділі, що імітував роботу місцевої поліції під егідою російського МВС.

Колаборант забезпечував охорону приміщення та сприяв окупантам у зборі даних про мешканців міста.

Після деокупації населеного пункту колаборант намагався переховуватися на Дніпропетровщині, однак правоохоронці все ж виявили та затримали його.

Ще однією зрадницею виявилась мешканка Херсонської області, яка після окупації Бериславського району влаштувалась до "виборчкому". 

"За матеріалами справи, жінка агітувала місцевих жителів "проголосувати за приєднання" регіону до складу Росії під час фейкового референдуму. Після звільнення правобережжя області колаборантка виїхала до родичів у Херсон, де хотіла "відсидітись" та уникнути правосуддя", - йдеться у повідомленні.

На Луганщині викрито колишню керівницю школи, яка співпрацювала з окупаційною владою. Під час роботи в навчальному закладі вона впроваджувала російські освітні програми та спонукала педагогічний колектив до взаємодії з окупантами.

Співробітники правоохоронних органів затримали підозрювану у Львівській області, коли та намагалася покинути Україну через пропускний пункт "Угринів".

Зловмисникам загрожує від 3 до 15 років тюрми.

Як писали "Ми-Україна" раніше, велика дорожньо-транспортна пригода за участю вантажівки та рейсового автобуса сталася у селі Давидів Львівської області сталася. В результаті аварії є загиблі та постраждалі.

 
 

Головне