СБУ затримала шахраїв, які викрадали речі загиблих воїнів та грабували їхні баньківські рахунки

СБУ затримала шахраїв, які викрадали речі загиблих воїнів та грабували їхні баньківські рахунки

У Дніпрі Служба безпеки України спільно з Національною поліцією затримали зловмисників, які викрадали кошти з банківських рахунків загиблих військових. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Силовики розповіли, що шахраї знімали всі заощадження військових, тіла яких доправляли на судово-медичну експертизу. Для цього вони залучили працівника обласного бюро судмедекспертизи. Чоловік викрадав особисті речі полеглих воїнів на території моргу та передавав своїм "колегам".

Зловмисники через гаджети входили до банківських додатків і переводили гроші на власні рахунки.

"У такий спосіб фігуранти також оформлювали онлайн-кредити, а потім обготівковували їх у найближчих банкоматах. Шахраї намагалися провести оборудки якомога швидше, допоки фінустанови не отримали інформацію про смерть реальних власників банківських рахунків", - йдеться в повідомленні.

Співробітники СБУ встановили, що шахраї привласнили 1,5 млн. грн, які належали українським захисникам. 

"Окрім працівника бюро судмедекспертизи до складу банди входив ІТ-фахівець, який "зламував" банківські додатки полеглих воїнів, а також рецидивіст, який уже має судимість", - додали в СБУ.

Силовики затримали всіх учасників схеми. Чоловікам повідомили про підозру.

Нагадаємо, що співробітники Служби безпеки України викрили та затримали двох жінок, які на початку повномасштабної війни співпрацювали з окупантами у Херсонській та Харківській областях.

Як писали "Ми-Україна" раніше, у СБУ підтвердили затримання у Львові експрокурора та його тещі-адвокатки, яка займалася "схемами для ухилянтів".

Головне