СБУ затримала російського шпигуна, який хотів працювати в "Вагнер"

СБУ затримала російського шпигуна, який хотів працювати в

СБУ затримала агента воєнної розвідки рф, який шпигував в 10 регіонах України. Після виконання завдань окупанти обіцяли "евакуювати" свого поплічника до росії та зарахувати до ПВК "Вагнер".

Про це повідомляє Служба безпеки України.

За їхньою інформацією, фігурантом справи виявився 22-річний мешканець Херсонщини, який видавав себе за військового та під такою "легендою" пересувався по країні.

За даними контррозвідки СБУ, агент діяв у Донецькій, Харківській, Дніпропетровській, Херсонській, Миколаївській, Одеській, Вінницькій, Черкаській, Кіровоградській та Чернівецькій областях.

Зловмисник подорожував між регіонами на рейсових автобусах, намагаючись розвідати локації систем протиповітряної оборони, а також координати військових шпиталів та інших медичних установ, де українські військові перебували на лікуванні.

Отримані дані він передавав російській спецслужбі через месенджер. За інформацією слідства, фігурант планував вступити до цього угруповання, щоб воювати проти України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шпигував за військовими біля Покровська: російські спецслужби завербували волонтера ООН

Затримання відбулося "на гарячому", коли агент розвідував місця базування ЗСУ в Миколаєві. 

Повідомляється, що у затриманого вилучено мобільний телефон, на якому він готував агентурний звіт та відправляв його зв’язковим російського гру. Поіменний список осіб яких уже встановлено контррозвідкою СБУ.

Зловмисник перебуває під вартою без права внесення застави. Йому загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як писав "Ми-Україна" раніше, правоохоронці в Дніпрі затримали злочинну групу, яка викрала 50-річного чоловіка з метою заволодіння його житлом.

Головне