СБУ затримала російського агента, який шпигував за українськими військовими

СБУ затримала російського агента, який шпигував за українськими військовими

Служба безпеки України затримала російського агента, який за допомогою дронів шпигував за українськими військовими на Миколаївщині. Про це повідомила пресслужба СБУ у Telegram-каналі.

Силовики росповіли, що зрадником виявився колишнім працівник місцевого оборонного заводу. Він підтримував ворожу агресію проти України в соцмережах.

Відомо, щоб виявити бойові позиції комплексів протиповітряної оборони ЗСУ чоловік запускав безпілотні літальні апарати, обладнані камерами відеофіксації.

"Інформацію він месенджером передавав зв'язковому російській спецслужбі. Ним виявився колишній співробітник розформованого спецпідрозділу міліції Беркут, який перебуває у Криму та співпрацює з окупантами", - йдеться в повідомленні.

Варто зазначити, що працівники СБУ викрили зрадника ще на початку його розвідувальної активності, що допомогло захистити місця дислокації підрозділів ЗСУ. Агента рф затримали у власному будинку.

Під час обшуку фахівці виявили та вилучили дрони-розвідники, а також речовини, які використовують для кустарного виробництва вибухівки.

Зазначається, що зловмиснику повідомили про підозру. Наразі він перебуває під вартою, йому загрожує до 12 років ув'язнення.

Нагадаємо, що під час рейду в Бєлгородській та Курській областях бійці "Російського добровольчого корпусу" взяли у полон понад два десятки російських окупантів

Як писали "Ми-Україна" раніше, співробітники Державної прикордонної служби викрили жінку, яка пропонувала чоловікам за 10 000 доларів одружитися з нею, щоб виїхати з України.

Головне