СБУ затримала російського агента, який готував ракетні удари по енергетичних об'єктах

СБУ затримала російського агента, який готував ракетні удари по енергетичних об'єктах

Служба безпеки України викрила та затримала чергового агента російських спецслужб, який планував ракетні удари по військових частинах ЗСУ та об'єктах паливно-енергетичного комплексу на півночі України.

Про це повідомляє СБУ в Telegram.

Зловмисник, діючи за вказівками ФСБ, збирав інформацію про розташування українських аеродромів, підрозділів ППО, нафтопереробних заводів, складів палива та електростанцій у Київській та Чернігівській областях. Для цього він об'їжджав місцевість і фіксував на камеру телефону необхідні дані.

Отримані розвіддані агент планував передати своїм куратором у ФСБ для планування та здійснення ракетних обстрілів.

Співробітники СБУ задокументували злочинну діяльність агента та затримали його під час чергового “розвідувального"”виїзду.

За даними слідства, до викриття агента призвели його прокремлівські публікації в антиукраїнських Телеграм-каналах, які й привернули увагу російських спецслужб.

Наразі затриманому оголошено про підозру у державній зраді, вчинений в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 ККУ). Йому загрожує довічне ув'язнення.

Спецоперацію з викриття та затримання зловмисника проведено співробітниками СБУ у Києві та Київській області за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Служба безпеки України затримала жіночу агентурну групу ФСБ, яка діяла в Одесі. Агентки росії за допомогою селфі коригували ракетні удари рф по місту.

Головне