СБУ затримала рф коригував ворожі удари по Харкову

СБУ затримала рф коригував ворожі удари по Харкову

Служба безпеки України затримала у Харкові агента російської федерації, який коригував ракетно-бомбові удари по місту та прилеглих територіях. Про це повідомила пресслужба СБУ.

"Чоловік коригував ракетно-бомбові удари росіян по прифронтовому місту та прилеглих територіях", - йдеться в повідомленні.

Пріоритетними цілями ворога були пункти тимчасового базування українських військ, залучених до бойових дій на Харківському напрямку. Щоб навести керовані авіабомби та ракетне озброєння на локації Сил оборони, російська спецслужба дистанційно завербувала 42-річного безробітного з обласного центру.

У поле зору ворога зрадник потрапив через прокремлівські дописи у соцмережі. На нього вийшов кадровий співробітник Головного управління Генштабу Збройних сил рф і запропонував співпрацю.

Чоловік регулярно обходив райони міста та приховано фіксував розташування сил оборони. Потім він означав відповідні координати на гугл-картах і по месенджеру надсилав звіт своєму російському куратору.

Силовики викрила агента ще на початковому етапі його розвідувальної активності, що дозволило своєчасно убезпечити позиції українських військ. Після документування кожного кроку злочинних дій фігуранта затримали у власному будинку.

Зловмиснику повідомили про підозру в держзраді, скоєної в умовах воєнного стану. 

Як інформував "Ми-Україна" раніше, Служба безпеки України та Національна поліція затримали трьох зловмисників у Чернівцях, які намагалися підпалити релейні шафи Укрзалізниці на замовлення російських спецслужб.

 

Головне