СБУ затримала підлітків на Івано-Франківщині, які підпалювали автівки ЗСУ

СБУ затримала підлітків на Івано-Франківщині, які підпалювали автівки ЗСУ

У Івано-Франківській області силовики затримали двох місцевих підлітків, які організували серію підпалів військових автомобілів. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Відомо, що 15-річний хлопець та його 18-річний родич були затримані під час спроби підпалити ще два автомобілі.

Молодики діяли за замовленням, яке отримали через Telegram-канали. Підліток знайшов оголошення про "роботу" і, погодившись на пропозицію, почав реалізовувати вказівки замовника. Його завданням було підпалювати службові автомобілі ЗСУ. Для цього він залучив свого родича, і разом вони виявляли та обирали військові джипи та пікапи для підпалу.

Упродовж липня зловмисники підпалили три військових автомобілі в Калуші та Долині. Правоохоронці затримали молодиків на спробі підпалити ще два авто за раз.

Слідчі Служби безпеки України пред'явили 18-річному підозрюваному обвинувачення за статтею 114-1 Кримінального кодексу України, яка передбачає покарання за перешкоджання законній діяльності Збройних сил України.

Нагадаємо, що Служба безпеки України затримала інформаторку російської воєнної розвідки на Донеччині. Жінка передавала агресору дані про оборонні лінії ЗСУ на Покровському напрямку фронту.

Як повідомляли "Ми-Україна", Служба безпеки України затримала трьох агітаторів, які підтримували проросійську пропаганду та закликали до захоплення території України. Серед них керівник підпільного осередку партії Шарія, а також представник російської ЛДПР і пропагандистка з Дніпра.

Головне