СБУ затримала “крота” російських спецслужб у ЗСУ, який намагався коригувати вогонь по своїй частині

СБУ затримала “крота” російських спецслужб у ЗСУ, який намагався коригувати вогонь по своїй частині

Служба безпеки України затримала 30-річного жителя Одеси, завербованого російськими спецслужбами для коригування ударів по українських військових частинах.

Про це повідомляє СБУ в Telegram.

За даними слідства, зрадник мобілізувався до Збройних сил України з метою виконання завдань ворога. Він був завербований через Телеграм-канали, де шукав можливості для швидкого заробітку. Спочатку він виконав “тестове завдання”, а в серпні 2024 року, за вказівкою російського куратора, вступив на військову службу до однієї з частин ЗСУ.

Служба безпеки документувала діяльність зрадника, затримавши його під час підготовки до передачі секретних координат у росію. Встановлено, що його основними цілями були навчальні центри та пункти постійної дислокації сил ППО, які він планував вразити, коли там буде максимальна кількість українських захисників.

У момент атаки зрадник мав намір втекти за межі військової частини, щоб продовжити свою підривну діяльність. Під час обшуків у нього знайшли мобільний телефон із доказами його співпраці з ворогом.

Служба безпеки повідомила фігуранту про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада в умовах воєнного стану). Зловмисник наразі перебуває під вартою, йому загрожує довічне ув'язнення з конфіскацією майна. 

Спецоперацію провели співробітники СБУ в Одеській області за процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону.

Як писали “Ми-Україна” раніше, окупована росіянами Феодосія надалі продовжує боротися з наслідками потужного удару по нафтобазі. Пожежа, що виникла внаслідок атаки у ніч проти 7 жовтня, досі не ліквідована.

Головне