СБУ затримала "крота", який коригував російські ракети на Донеччині

СБУ затримала

Служба безпеки України затримали ще одного інформатора ФСБ, який наводив ракети по Силам оборони у Донецькій області. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Силовики розповіли, що зрадником виявився контрактник однієї з бойових бригад на сході. Чоловік передавав ворогу координати вогневих позицій та військових фортифікаційних споруд. 

"Окупантів цікавили геолокації найбільшого зосередження особового складу та розташування важкого озброєння ЗСУ, зокрема танків та ствольної артилерії", - йдеться в повідомленні.

Відомо, щоб замаскувати свою діяльність чоловік допомагав противнику через батька, який у 2023 році виїхав до росії.

"Загарбники використовували розвідувальну інформацію для підготовки прицільних повітряних атак на пункти дислокації українських військ", - додали в СБУ.

Фігуранту повідомили про підозру за частиною 3 статі 114-2 Кримінального кодексу України. Йому загрожує до 12 років тюрми.

Нагадаємо, що Служба безпеки України повідомила про підозру генеральному директору російського проєктно-конструкторського бюро "Радуга" Сергію Богатікову. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, Служба безпеки зупинила спробу агресора організувати диверсійні акції на стратегічних об’єктах Укрзалізниці у Харківській області.

Головне