СБУ затримала корегувальника ракетного удару по Харкову 6 жовтня

СБУ затримала корегувальника ракетного удару по Харкову 6 жовтня

Служба безпеки затримала російського агента, який скорегував повітряну атаку рф на Харків 6 жовтня. Тоді загинули 10-річний хлопчик та його бабуся. Про це пише СБУ.

Того дня окупанти запустили по Харкову ракету "Іскандер". Були значні руйнування, 28 поранених, зокрема 11-місячна дитина.

Слідство встановило, що завербований дистанційно чоловік передав росіянам електронні координати "цілей" з привʼязкою до місцевості.

Агент під виглядом робочих поїздок (він займається будівництвом автодоріг і мостів) фіксував місця базування та переміщення українських військ на території регіону. Дані передавав російському ГРУ через "звʼязкового" з тимчасово окупованої частини на сході України — ним був один із колишніх ватажків "ЛНР" на прізвисько "Шаман", якому СБУ раніше оголосила підозру.

Під час обшуків у затриманого знайшли телефони, SIM-картки, банківські картки, понад10 тисяч доларів. Йому повідомили про підозру в державній зраді (ч. 2 ст. 111 ККУ).

Як писали "Ми-Україна" раніше, минулої доби, 6 листопада, війська рф завдавали артилерійських та мінометних ударів по цивільній інфраструктурі прикордонних населених пунктів Ізюмського, Чугуївського, Харківського, Богодухівського, Куп’янського районів Харківської області.

Головне