СБУ затримала колишнього міліціонера за допомогу окупантам у атаках на Торецьк

СБУ затримала колишнього міліціонера за допомогу окупантам у атаках на Торецьк

Співробітники СБУ затримали на Донеччині колишнього міліціонера, який передавав росіянам розвіддані про позиції ЗСУ в районі Торецька.

Про це повідомляє Служба безпеки України в Telegram.

Колишній співробітник розформованої міліції передавав ворожим силам дані про локації українських військ, що обороняють Торецьк.

Зловмисник, що чекав на захоплення громади, обходив населений пункт і фіксував розташування опорних пунктів та укріпрайонів ЗСУ. Він також намагався встановити координати штабів та бойових позицій української артилерії, яка тримає під вогневим контролем штурмові групи окупантів.

Отриману інформацію фігурант пересилав у Телеграм-бот, адміністрований представниками фсб, і також передавав відомості своєму знайомому, який працює на російську спецслужбу.

Затримання відбулося під час контрдиверсійних заходів у фронтовому місті. Вилучено мобільний телефон, який використовувався для комунікації з окупантами. 

Слідчі СБУ повідомили затриманому про підозру за ч. 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про переміщення, рух або розташування ЗСУ). Наразі зловмисник перебуває під вартою, йому загрожує до 12 років тюрми. 

Розслідування триває, контрдиверсійні заходи проводяться за процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури.

Як писали “Ми-Україна” раніше, у Києві нейтралізували агентурну мережу елітного підрозділу фсб рф, яку координував колишній “регіонал”.

Головне