СБУ затримала колаборанта, який під час окупації Херсона агітував за приєднання до рф

СБУ затримала колаборанта, який під час окупації Херсона агітував за приєднання до рф

Служба безпеки України затримали особу, яка вчинила зраду в Херсоні у результаті стабілізаційних заходів у визволеному місті. Зазначається, що чоловік підтримував російських окупантів та приєднався до них під час тимчасової окупації області.

Про це пише пресслужба СБУ.

Слідчі вважають, що під час окупації Херсона зловмисник активно долучився до організації незаконного референдуму, сприяючи проведенню фейкового плебісциту в окупованому регіоні. Перебуваючи у "виборчому" органі окупаційної влади, він агітував місцевих мешканців за приєднання до Росії, розповсюджуючи пропаганду та виводячи фальшиві результати голосувань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розпаралелізація суспільства: які загрози несе законопроект щодо мобілізації

Також зазначається, що фігурант оглядав двори жителів і змушував їх ставити підозрілі відмітки на незаконних бюлетенях під загрозою озброєної сили.

Після визволення міста, колаборант намагався уникнути відповідальності та приховуватися на правобережжі регіону. Однак співробітники Служби безпеки виявили його місцеперебування та здійснили затримання.

Зловмиснику пред'явлено підозру у колабораційній діяльності та зайнятті посади у незаконних органах влади на окупованій території. Проводиться подальше слідство, йому загрожує до 10 років тюрми з конфіскацією майна.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, у Києві під час пожежі у багатоповерховому будинку з вікна вистрибнув чоловік. Врятувати його не вдалося, він загинув.

Головне