СБУ затримала хористку УПЦ МП, яка "наводила" ворожі ракети на позиції ЗСУ

СБУ затримала хористку УПЦ МП, яка

Служба безпеки України затримала жінку, яка коригувала координати повітряних атак росії на Запоріжжя, сподіваючись на повну окупацію регіону. Затримана виявилась церковною хористкою та дружиною настоятеля місцевого храму УПЦ МП.

Про це пише пресцентр СБУ.

За її координатами окупанти хотіли уразити місця базування Сил оборони поблизу обласного центру. Основний інтерес ворога був спрямований на пункти тимчасової дислокації підрозділів ЗСУ, задіяних у контрнаступальних операціях на напрямках Бердянськ та Мелітополь.

Жінка, з початку вторгнення росії, висловлювала підтримку злочинних дій російських загарбників та сподівалась на захоплення всього південного регіону України. Вона регулярно ділилася цими поглядами зі знайомими в Москві під час телефонних розмов.

У подальшому фігурантка почала слідкувати за місцями розташування особового складу та військової техніки ЗСУ на території громади. Зібрану інформацію вона передавала своїм знайомим в росії через месенджер, а ті, в свою чергу, надавали "звіти" представникам спецслужб рф.

Під час обшуків у помешканні затриманої було знайдено мобільний телефон, який вона використовувала для передачі конфіденційної інформації.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки оголосили фігурантці підозру за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про напрямок, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ, вчинене в умовах воєнного стану). Розслідування триває для встановлення всіх обставин злочину.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, у Сенаті США заявили про неможливість схвалення допомоги Україні до Різдва.

Головне