СБУ затримала інформаторку російського ГРУ, яка допомагала підготувати удар по Миколаєву

СБУ затримала інформаторку російського ГРУ, яка допомагала підготувати удар по Миколаєву

Місцева жителька допомагала ворогу дізнатися про місця базування зенітно-ракетних комплексів та радіолокаційних станцій ЗСУ. Про це повідомили в СБУ.

Під прицілом були об'єкти оборонно-промислового комплексу. Зловмисниця, колишня бухгалтерка, фіксувала на камеру місця розташування важливих об'єктів та передавала ці дані російському куратору.

Жінці повідомлено про підозру, і наразі вона перебуває під вартою. Їй загрожує до 12 років ув'язнення.

Контррозвідка затримала ворожу інформаторку, яка збирала координати для ударів по заводах та виробничих цехах українського ОПК в Миколаєві. Щоб атакувати ці об’єкти в обхід ППО, ворог намагався дізнатися про місця базування зенітно-ракетних комплексів та радіолокаційних станцій ЗСУ.

Нагадаємо, офіс омбудсмана закликав росію термінового припинити катувати українських громадян, незаконно ув'язнених у рф. Звернення з'явилось після появи повідомлень про жорстоке поводження з двома кримськими татарами - Сервером Зекір'яєвим та Рустемом Османовим.

Як писали "Ми-Україна" раніше, у Києві внаслідок ракетної атаки рф вночі 2 вересня кількість травмованих зросла до трьох. Двох людей доправили до лікарні. Про це поінформував начальник КМВА Сергій Попко.

 

Головне