СБУ затримала інформаторку рф, яка шпигувала за оборонними позиціями ЗСУ на Донеччині

СБУ затримала інформаторку рф, яка шпигувала за оборонними позиціями ЗСУ на Донеччині

Служба безпеки України затримала інформаторку російської воєнної розвідки на Донеччині. Жінка передавала агресору дані про оборонні лінії ЗСУ на Покровському напрямку фронту.

Про це повідомляє СБУ в Telegram. 

Зловмисницею виявилась жителька Новогродівки, яка шпигувала за оборонними позиціями Збройних Сил України на Покровському напрямку. Інформаторка передавала російській розвідці координати укріпрайонів та позицій артилерії ЗСУ.

Російські спецслужби дистанційно залучили жінку через Телеграм-канал у червні цього року. Для отримання розвідувальних даних вона обходила прифронтові райони та випитувала інформацію у місцевих жителів. Зібрані відомості надсилались через месенджер до російської розвідки через “зв’язкового” бойовика.

Контррозвідка СБУ своєчасно виявила та затримала інформаторку у її помешканні. Під час обшуку вилучено мобільний телефон, який вона використовувала для передачі розвідувальної інформації. 

Слідчі оголосили їй підозру за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України ( несанкціоноване поширення інформації про переміщення або розміщення ЗСУ ), що передбачає покарання до восьми років позбавлення волі. Зловмисниця перебуває під вартою. Комплексні заходи проводились спільно з Донецькою обласною прокуратурою.

Як писали “Ми-Україна” раніше, Служба безпеки України затримала у Києві резидентку російського ГУР, яка організовувала підпали автомобілів військових.

Головне