СБУ затримала інформатора “вагнерівців”, який збирав дані про аеродроми на Донеччині

СБУ затримала інформатора “вагнерівців”, який збирав дані про аеродроми на Донеччині

Служба безпеки України викрила та затримала місцевого жителя, який шпигував на користь російської приватної військової компанії “Вагнер”. Зловмисник збирав інформацію про розташування українських військових аеродромів, особового складу та озброєння.

Про це повідомляє СБУ у Telegram.

За даними слідства, чоловік пішов на співпрацю з окупантами восени 2023 року. Його зв’язковою особою була росіянка, яка, своєю чергою, контактувала з учасницею “вагнерівців”.

Інформатор збирав розвіддані, обходячи місцевість пішки та приховано здійснюючи відеозйомку. Отримані дані він передавав окупантам через месенджер, дотримуючись конспіративних заходів. 

Мета ворожої діяльності – планування бойових операцій на Краматорському та Слов’янському напрямках.

Затриманому оголошено про підозру у несанкціонованому поширенні інформації про переміщення зброї та українських військ. Йому загрожує до 8 років тюремного ув’язнення.

Нагадаємо, що Служба безпеки затримала російського інформатора, який намагався передати інформацію про розташування протиповітряних систем оборони в Черкаській та Одеській областях. Виявлені докази незаконної діяльності, йому пред'явлено підозру за двома статтями Кримінального кодексу.  

Як повідомляли “Ми-Україна” раніше, Служба безпеки України затримала ще одного інформатора ФСБ, який наводив ракети по Силам оборони у Донецькій області.

Головне