СБУ затримала інформатора ФСБ, який коригував російські удари по Миколаєву

СБУ затримала інформатора ФСБ, який коригував російські удари по Миколаєву

Служба безпеки України затримала чоловіка, який передавав російським окупантам розвіддані про розташування українських військ у Миколаївській області.

Про це повідомляє СБУ в Telegram.

За його координатами російські окупанти планували комбіновану атаку на обласний центр з використанням дронів-камікадзе “Ланцет” та крилатих ракет.

Цілі включали місця скупчення особового складу та техніки ЗСУ, а також позиції ППО, зокрема мобільні вогневі групи. Для отримання інофрмації ворог завербував 53-річного місцевого будівельника, він отримував вказівки від агента ФСБ Сергія Лебедєва (псевдонім “Лохматий”), який перебуває у Донецьку. 

Він збирав інформацію про розташування українських військових об'єктів, пересуваючись містом та його околицями, і відмічав ці локації на Google Maps для передачі даних ФСБ.

СБУ вчасно викрила зловмисника, задокументувала його діяльність і затримала. Під час обшуку вилучено мобільний телефон з доказами його співпраці з ФСБ. 

Йому повідомили про підозру за ч. 3 ст. 114-2 КК України (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ). Інформатор перебуває під вартою, йому загрожує до 12 років ув'язнення.

Операцію проводили співробітники СБУ в Миколаївській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Як писали “Ми-Україна” раніше, Служба безпеки України та Національна поліція у Вінниці затримали іноземця, який діяв за завданням ФСБ та планував серію підпалів авто Сил оборони.

Головне