СБУ затримала фельдшера, який коригував удари рф по Одещині

СБУ затримала фельдшера, який коригував удари рф по Одещині

В Одеській області СБУ затримала агента фсб рф, який координував ракетні та дронові атаки на один з портових міст регіону.

Про це повідомила Служба безпеки України.

Правоохоронці з'ясували, що чоловік збирав інформацію про розташування особового складу та кораблів морської охорони Держприкордонслужби, а також про позиції протиповітряної оборони, що охороняють південний регіон. Затриманим виявився 39-річний фельдшер місцевої станції швидкої медичної допомоги.

За даними СБУ, чоловік потрапив під нагляд спецслужб рф ще у квітні цього року через публікацію антиукраїнських коментарів у Телеграм-каналах країни-агресора.

На замовлення ФСБ він збирав розвідувальні дані під час виїздів швидкої допомоги, наносив їх на Google-карту та передавав російським кураторам.

Зловмиснику повідомлено про підозру у державній зраді в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України), він перебуває під вартою. За скоєне йому загрожує довічне ув'язнення з конфіскацією майна.

Нещодавно на Черкащині СБУ викрила ще одного настоятеля храму УПЦ МП, який виправдовував російську агресію. Священнослужитель активно розповсюджував пропагандистські відео, закликаючи місцевих жителів не чинити спротиву російській агресії та виїжджати за кордон.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Верховна Рада прийняла законопроєкт щодо заборони російської церкви в Україні.

Головне