СБУ затримала двох колаборанток з окупаційного "управління соцполітики рф" Херсона

СБУ затримала двох колаборанток з окупаційного

Служба безпеки України затримала двох колаборанток з "управління соцполітики рф" під час російської окупації міста Херсона.

Про це повідомила пресслужба СБУ в Telegram-каналі. Як зазначається, одна зі зрадниць намагалася покинути Україну, але її затримали на кордоні з країною Європейського Союзу.

Обидві жінки є посадовицями: одна - міського управління праці та соціального захисту населення, інша - регіонального представництва Фонду державного майна. Після початку окупації Херсона вони отримали посади у місцевій окупаційній владі за підтримку загарбників. Вони отримали керівні посади у підрозділі "соцполітики Херсонського міського округу".

Одна жінка очолила "відділ інформаційної роботи та документообігу". Вона мала займатись переоформленням установчих документів за "законодавством" рф та підшукувала "кадри" для майбутнього працевлаштування до "установи".

Водночас друга зрадниця завідувала "відділом нарахувань". У СБУ розповіли, що вона погрожувала місцевим скасуванням соціальних виплат, якщо вони відмовляться отримувати російські паспорти.

Зловмисницям повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). Обидві фігурантки перебувають під вартою. Їм загрожує до 10 років тюрми.

сбу1.jpg (112 KB)

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, СБУ повідомила про викриття та затримання чергового ворожого інформатора, який пішов працювати в Запорізьку ОВА для отримання засекречених даних про Сили оборони України, дислокацію підрозділів та переміщення військової техніки. 

Головне