СБУ затримала двох колаборанток, що працювали на окупантів на Луганщині та Харківщині

СБУ затримала двох колаборанток, що працювали на окупантів на Луганщині та Харківщині

Служба безпеки України затримала двох поплічниць окупантів, які співпрацювали з росіянами на Луганщині та Харківщині. Про це інформує пресслужба СБУ.

За даними спецслужби, одна із затриманих була призначена окупантами "заступницею директора ліцею лнр" у тимчасово окупованому Луганську.

"Колаборантка зобов’язала вчителів ліцею викладати історію України винятково за "методичками" рф, в яких повністю сфальсифіковано факти становлення нашої державності. Також колаборантка вихваляла путіна та повномасштабне вторгнення росії, про що регулярно висловлювалася перед шкільною спільнотою", - йдеться у повідомленні.

Зрадниця у серпні поточного року прибула до Києва через країни Європи, щоб вирішити соціальні питання і згодом знову повернутися у окупований Луганськ.

"Співробітники СБУ встановили її місцезнаходження і затримали в орендованій квартирі. Фігуранткою є 42-річна мешканка Луганщини, яка у 2014 році пішла на співпрацю з ворогом. Перед призначенням на "посаду" вона пройшла "курси перекваліфікації" в Ростові-на-Дону", - зазначили у СБУ.

Ще однією затриманою зрадницею виявилася 58-річна мешканка Куп’янська. Жінка після захоплення міста працювала у місцевій окупаційній адміністрації та оформлювала документацію щодо технічного обслуговування військових казарм та окупаційних органів рф.

Обом затриманим вже оголосили підозри відповідно до ч. 2 та ч. 3 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). Зловмисницям загрожує тюремне ув’язнення.

Як повідомляли "Ми-Україна", керівництво українського проєктного інституту допомагало росії відновлювати НПЗ після атак українських дронів.

Головне