СБУ затримала доньку колишнього мера Полтави, яка просувала путінську партію “Єдина росія”

СБУ затримала доньку колишнього мера Полтави, яка просувала путінську партію  “Єдина росія”

Служба безпеки України викрила та затримала у Києві 36-річну колаборантку, яка протягом 2022 та 2023 років співпрацювала з рф, організовуючи та фінансуючи агітаційні кампанії на користь пропутінської партії “Єдина росія”.

Про це повідомляє СБУ  у Telegram.

За даними слідства, фігурантка є донькою колишнього мера Полтави, який наразі засуджений за масштабну корупцію. Володіючи рекламним агентством у Санкт-Петербурзі, вона свідомо використовувала свій бізнес для підтримки режиму Путіна.

Напередодні “єдиного дня голосування” на росії жінка задіяла сотні рекламних стендів та бордів своєї фірми для поширення прокремлівської агітації. 

Проживаючи в Києві, колаборантка дистанційно керувала рекламним бізнесом в росії й отримувала від нього мільйонні дивіденди. За підтвердженою інформацією, лише за період співпраці з “виборчим штабом” партії Кремля, фігурантка отримала прибуток у понад 35 млн російських рублів.

Під час проведених обшуків за місцем проживання та в київських офісах затриманої виявлено комп'ютерну техніку, мобільні телефони, чорнові записи та фінансову звітність, що підтверджують злочинну діяльність.

На підставі зібраних доказів їй оголошено про підозру за ч. 6 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). Крім того, за матеріалами СБУ, на все майно затриманої накладено арешт на загальну суму понад 270 млн грн.

“Серед заблокованих активів - 3 квартири в Києві, мінівен та частки в статутних капіталах двох українських компаній.Наразі зловмисниця перебуває під вартою. Їй загрожує до 12 років позбавлення волі”, - йдеться  у повідомленні. 

Розслідування злочинної діяльності киянки проводили співробітники СБУ за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Служба безпеки України викрила масштабну схему ухилення від мобілізації, до якої була причетна колишня народна депутатка. За даними слідства, вона організувала масове виготовлення та продаж фіктивних документів про отримання групи інвалідності через професійні захворювання.

Головне