СБУ затримала ділків за продаж криміналітету трофейних кулеметів та вибухівки

СБУ затримала ділків за продаж криміналітету трофейних кулеметів та вибухівки

Служба безпеки України спільно з Національною поліцією зупинила незаконний продаж зброї та боєприпасів у трьох областях країни.

Про це пише пресслужба СБУ.

У результаті проведених операцій у Київській, Донецькій та Дніпропетровській областях "на гарячому" затримано п'ятьох організаторів нелегального бізнесу. Зловмисники намагалися продати бойові засоби ураження, знайдені на місцях колишніх бойових дій, кримінальним структурам.

Серед вилученого у затриманих – російські кулемети "Печеніг" та "Корд", автомати АК-12, протитанкові гранатомети та вибухівка.

У Київській області:

затримано представника добровольчого формування територіальної громади столиці, який займався торгівлею трофейною зброєю. Він знаходив покупців на інтернет-форумах і через свої зв'язки у кримінальних колах. Для зберігання зброї використовував покинуту недобудову на околиці Києва. Зловмисника затримали під час спроби продати автомат АК-74 та чотири бойові гранати. Під час обшуків було вилучено:

  • чотири кг вибухівки з електродетонаторами;
  • більше 20 гранатометних пострілів;
  • 16 бойових гранат;
  • два автомати Калашникова;
  • два пістолети, включаючи Макарова;
  • понад 2000 набоїв різного калібру.

У Донецькій області:

затримано двох осіб, які торгували трофейною зброєю у прифронтових районах. Один з них намагався отримати 32 тис. доларів за продаж великокаліберних кулеметів "Утьос" і "Корд", снайперської гвинтівки Драгунова та протитанкового ракетного комплексу "Фагот". Другого затримали неподалік передової під час спроби продати ще одну партію зброї.

У Дніпрі:

затримано колишнього співробітника розформованої міліції та його спільника, які намагалися нелегально продати російський кулемет "Печеніг" та чотири автомати Калашникова.

Усім п'ятьом затриманим пред'явлено підозру за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами або вибуховими речовинами). Зловмисники перебувають під вартою і можуть отримати до 7 років ув'язнення.

Комплексні заходи проводилися за процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Офісу Генерального прокурора, Київської міської прокуратури та Західної окружної прокуратури міста Дніпра.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, СБУ викрила п'ятьох зрадників, які допомагали окупантам штурмувати Сіверськ.

Головне