СБУ затримала чоловіка, який "зливав" геолокації ЗСУ

СБУ затримала чоловіка, який

Служба безпеки України затримала у Дніпрі 36-річного блогера, який збирав координати територіальних центрів комплектування та соцпідтримки, а також публічно закликав до захоплення української влади. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Відомо, що чоловік самостійно запропонував ворогу свою допомогу. Зловмисник почав збирати розвіддані про дислокацію та переміщення Сил оборони у Дніпрі.

"Основну увагу інформатор звертав на місця найбільшого зосередження особового складу та військової техніки Збройних сил України", - йдеться в повідомленні.

Крім того, російських загарбників цікавили координати місцевих ТЦК та логістичних баз українських захисників.

Зловмисник їздив містом та відслідковував потрібні йому локації. Також блогер записував стріми, в яких виступав на підтримку загарбників та закликав до насильницького захоплення влади в Україні.

Зазначається, що слідчі СБУ повідомили йому про підозру за ч. 7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність), ч. 2 ст. 109 (публічні заклики до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або до захоплення державної влади) та ч. 2, ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України. 

Чоловіку загрожує до 15 років ув'язнення з конфіскацією майна.

Як писали "Ми-Україна" раніше, СБУ та НАБУ затримали мера Мукачева Андія Балогу та голову Мукачівської районної ради Михайла Ланя на прізвисько "Блюк". 

Головне