СБУ затримала чоловіка, який охороняв в'язницю рф в окупованому Херсоні

СБУ затримала чоловіка, який охороняв в'язницю рф в окупованому Херсоні

Служба безпеки України разом з ДБР та Національною поліцією викрила зрадника, який охороняв окупаційну вʼязницю рф під час захоплення Херсона. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Відомо, що чоловік після окупації обласного центру перейшов на бік ворога і запропонував свою допомогу.

“Чоловік написав "заяву на працевлаштування” на ім’я очільника так званого "управління служби виконання покарань по Херсонській області" колаборанта Євгена Соболєва", - йдеться в повідомленні.

Варто зауважити, що у червні 2022 року зрадника призначили "молодшим інспектором групи нагляду" у складі захопленої на той момент "Північної виправної колонії № 90".

"На цій "посаді" він забезпечував охорону камер та "периметра" російської тюрми, до якої рашисти ув’язнювали учасників руху опору в регіоні.Також фігурант брав участь у депортації потерпілих до місць позбавлення волі на території країни-агресора", - додали у відомстві.

Зазначається, що після звільнення Херсона правопорушник втік до Вінничини. Силовики  розшукали та затримали зловмисника. Чоловіку загрожує довічне ув’язнення.

Нагадаємо, що Служба безпеки України викрила зрадників, які навели російський "Іскандер" на село Гроза у Харківській області, яка вбила у кафе 5 жовтня 53 людини.

Як повідомляли "Ми-Україна", Служба безпеки України затримала одесита, який корегував повітряні атаки по місту та розвідував локації ЗСУ.

Головне