СБУ затримала бухгалтерку одеського заводу, яка коригувала удари по Одесі

СБУ затримала бухгалтерку одеського заводу, яка коригувала удари по Одесі

Служба безпеки України затримала бухгалтерку одного з одеських заводів, яка працювала на фсб рф, коригуючи ракетні удари по Одесі.

Про це повідомляє СБУ в Telegram.

Служба безпеки викрила ще одну агентку фсб, яка допомагала окупантам готувати нову серію ракетних і дронових ударів по Одесі. Особливою увагою зрадниці користувалися локації, де розташовувалися блокпости з бронетехнікою та мобільні вогневі групи ППО.

За даними слідства, російська спецслужба завербувала бухгалтерку місцевого заводу дистанційно, помітивши її антиукраїнські дописи в Telegram. Виконуючи вказівки фсб, жінка переміщалася містом на громадському транспорті, знімаючи на відео місця дислокації українських захисників.

Після кожної розвідувальної поїздки вона складала звіти для фсб, наносячи отримані дані на Google-карту. Однак, її діяльність своєчасно викрили співробітники СБУ, які задокументували її дії та провели комплексні заходи для забезпечення безпеки українських військових об’єктів.

Під час обшуків у квартирі затриманої правоохоронці знайшли мобільний телефон із доказами її розвідувальної діяльності на користь росії, зокрема, фото- і відеофіксацію українських оборонних позицій та переписки з фсб.

Зловмисницю затримано, їй повідомлено про підозру в державній зраді (ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України). На цей час вона перебуває під вартою без права внесення застави. Їй загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Спецоперацію проводили співробітники СБУ в Одеській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Як писали “Ми-Україна” раніше, в Запоріжжі затримано чотирьох осіб, які залякували мешканців та вимагали повернення неіснуючих боргів.

Головне