СБУ затримала агентку рф, яка "полювала" на бронетехніку ЗСУ під Бахмутом

СБУ затримала агентку рф, яка

Контррозвідка Служби безпеки затримала ще одну агентку ФСБ росії, яка розвідувала місця базування Сил оборони на Донеччині. Про це повідомляє пресцентр СБУ.

Вона намагалась виявити і передати агресору локації особового складу та важкого озброєння ЗСУ поблизу передової в районі Бахмута.

Повідомляється, що зрадниця об’їжджала прифронтові населені пункти і приховано фотографувала "потрібні" об’єкти. Особливу увагу жінка звертала на підрозділи українських військ на бронеавтомобілях, у тому числі типу Bushmaster.

"Дані передавала через месенджер своєму куратору - кадровому співробітнику фсб, що перебуває на тимчасово окупованій частині території на сході України. За даними слідства, зловмисницею виявилась мешканка Костянтинівки, яку ще наприкінці 2022 року дистанційно завербувала російська спецслужба", - повідомили в СБУ Рівненщини.

Нагадаємо, ракетний удар по Харкову сьогодні, 23 січня, забрав життя трьох осіб. Загибель четвертої особи поки що не підтверджується, повідомили в Харківській обласній прокуратурі. 

"Відомо про трьох загиблих: чоловіка та двох жінок. Щонайменше 40 осіб травмовано, серед них троє неповнолітніх дівчат 11, 14, 17 років та поліцейський", - йдеться у повідомленні. 

Як писали "Ми-Україна" раніше, прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що запросив до Будапешта прем’єр-міністра Швеції Ульфа Крістерссона. Про це повідомив посадовець.

Ключовою темою зустрічі будуть перемовини щодо вступу північної країни у НАТО.

 

 

Головне