СБУ затримала агентів, які наводили "Шахеди" на енергетичні об'єкти України

СБУ затримала агентів, які наводили

Контррозвідка Служби безпеки України затримала двох агентів рф, які діяли в Київській і Чернігівській областях. Зловмисники коригували удари дронів-камікадзе по військових об'єктах і енергетичній інфраструктурі України.

Про це повідомляє пресслужба СБУ

У повідомленні йдеться, що зрадники — 17- та 21-річні мешканці Києва, яких дистанційно завербував співробітник російської воєнної розвідки. Вони об’їжджали території регіонів на автомобілі, шукаючи позиції радіолокаційних станцій ЗСУ та фіксуючи наслідки ударів по енергетичних об'єктах.

Зловмисники використовували мобільні телефони, заховані в замасковані короби поблизу ліній електропередач, щоб знімати наслідки атак.

Контррозвідка СБУ затримала агентів за місцем проживання та вилучила мобільні телефони з доказами співпраці з російським гру. Їм оголошено підозру у державній зраді в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 ККУ), а старший з фігурантів також підозрюється у втягненні неповнолітнього у злочинну діяльність (ч. 1 ст. 304 ККУ).

Обидва зловмисники перебувають під вартою, і їм загрожує довічне ув'язнення з конфіскацією майна. Операцію провели співробітники СБУ в Чернігівській області за підтримки обласної прокуратури.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Служба безпеки України та Національна поліція затримали двоє російських агентів, які планували виготовити саморобний вибуховий пристрій та підірвати його в одному з людних місць столиці.

Головне