СБУ затримала агентів ГРУ, які організували “спостережні пункти” у Києві для коригування обстрілів

СБУ затримала агентів ГРУ, які організували “спостережні пункти” у Києві для коригування обстрілів

Служба безпеки України зірвала спробу російських спецслужб створити агентурні осередки у Києві, Полтаві та Чернігові. Під час спецоперації затримано старшого агента ГРУ та одного з його поплічників.

Про це повідомляє СБУ в Telegram.

Затримані виявились мешканцями Київщини, які отримували гроші за роботу на російську спецслужбу. Вони організували спостережний пункт в орендованій квартирі в Києві, звідки коригували ракетно-дронові атаки рф і планували підпали електропідстанцій та службових автомобілів ЗСУ.

Агенти встановили відеокамери з віддаленим доступом, що дозволяло спостерігати за вулицями Києва в реальному часі. Це дало можливість ворогу зафіксувати наслідки атак і виявити позиції ППО для коригування подальших ударів.

Подібні дії були плановані також у Полтаві та Чернігові, де диверсанти проводили дорозвідку поблизу енергооб'єктів і намагалися вербувати місцевих жителів. Вони розміщували оголошення у Телеграм-каналах, що контролюються російськими спецслужбами.

Під час обшуків у затриманих вилучено відеопристрої, телефони та SIM-карти з доказами їх діяльності. Обом підозрюваним повідомлено про підозру за статтями Кримінального кодексу України за готування до диверсії (ч. 1 ст. 14, ч. 2 ст. 113).

А також додатково організатору ворожої груп повідомлено підозру за готування до вчинення дій, що перешкоджають законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань в особливий період (ч. 1 ст. 14, ч. 1 ст. 114-1) ККУ. Їм загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Спецоперацію провели співробітники СБУ в Полтавській області, Київській області та Києві під процесуальним керівництвом Київської обласної прокуратури. Зловмисникам загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Як писали “Ми-Україна” раніше, Служба безпеки України затримала на Донеччині російського агента, який займався шпигунством на користь ворога в одному з найгарячіших напрямків фронту – в районі Покровська.

Головне