СБУ затримала агента російської ГРУ, який допомагав ворогу у Покровську

СБУ затримала агента російської ГРУ, який допомагав ворогу у Покровську

Служба безпеки України затримала агента російської військової розвідки в Донеччині. Чоловік розвідував бойові позиції українських військ, які тримають оборону на Покровському напрямку, де тривають запеклі бої.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

У фокусі російської спецслужби були укріпрайони та вогневі позиції Збройних Сил України. Крім того, агент намагався визначити місця розташування логістичних центрів з ремонту військової техніки та складів із боєприпасами.

Для отримання розвідувальної інформації російська розвідка вербувала 49-річного безробітного з Краматорська, який мав прокремлівську активність у забороненій соціальній мережі "Однокласники". За вказівками окупантів, він об’їжджав територію поблизу фронту та фіксував позиції українських військ.

Зібрані дані агент вносив на Google-карти та надсилав детальні описи своєму куратору в росії. Служба безпеки України викрила агента на під час його діяльності.

Під час обшуку у затриманого вилучили мобільний телефон, який він використовував для зв'язку з російською спецслужбою. На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили затриманому про підозру за частиною 2 статті 111 Кримінального кодексу України (державна зрада в умовах воєнного стану).

Наразі зловмисник перебуває під вартою без права внесення застави, йому загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як писали “Ми-Україна” раніше, Служба безпеки України повідомила про підозру Олександру Захарову, головному конструктору російської компанії ZALA Aero Group, що виготовляє безпілотники для війни проти України.

Головне