СБУ затримала агента рф, який коригував удари по лікарнях та аеродромах на Донеччині

СБУ затримала агента рф, який коригував удари по лікарнях та аеродромах на Донеччині

Контррозвідка Служби безпеки України затримала агента рф, який коригував ракетно-дронові удари по Донеччині. Агента, завербованого російською розвідкою, підозрюють у підготовці атак на військові шпиталі та аеродроми, де проходили лікування українські захисники.

Про це повідомляє СБУ в Telegram.

Агентом виявився мешканець Краматорська, який потрапив під увагу російських спецслужб через антиукраїнські коментарі в соцмережах. Він передавав координати для обстрілів через месенджери, використовуючи вигадані нікнейми для конспірації.

СБУ встановила особи агента та його російського куратора, задокументувавши їхні злочини. Куратор надсилав гугл-карти районів, а агент наносив на них розвіддані, які потім передавав російським спецслужбам.

Фігуранта затримано за місцем проживання, у нього вилучено телефон і комп’ютерну техніку, що використовувалася для спілкування з агресором. Слідчі повідомили йому про підозру за державну зраду в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). Зловмисник перебуває під вартою, йому загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Оперативні заходи проводилися співробітниками СБУ в Донецькій та Луганській областях під процесуальним керівництвом Донецької обласної прокуратури.

Як писали “Ми-Україна” раніше, Служба безпеки України затримала у Києві та Черкаській області двох російських агентів, які палили автомобілі військових.

Головне