СБУ затримала агента ФСБ у Миколаєві, який шпигував за підрозділами морської піхоти ЗСУ

СБУ затримала агента ФСБ у Миколаєві, який шпигував за підрозділами морської піхоти ЗСУ

Служба безпеки України затримала в Миколаєві агента фсб, який збирав розвідувальні дані про позиції морської піхоти ЗСУ та інші військові об’єкти. Зловмисник діяв під виглядом кур'єра, використовуючи свою роботу як прикриття для шпигунської діяльності.

Про це повідомляє СБУ в Telegram.

Агентом фсб виявився колишній ув'язнений, який відбув майже 20 років за вбивство, пограбування та розбій. Російська спецслужба завербувала його ще під час перебування за ґратами, а після звільнення чоловік отримав пропозицію про співпрацю через месенджер від кадрового співробітника фсб.

За вказівкою кураторів він влаштувався на роботу до місцевого сервісу доставки. Використовуючи скутер, зловмисник об’їжджав місто, фіксуючи на фото- та відео військові об'єкти, після чого передавав ці дані окупантам.

СБУ вчасно виявила та задокументувала його шпигунську діяльність. Чоловіка затримали під час спроби дорозвідки біля одного з потенційних військових об’єктів. Під час обшуку у нього вилучили мобільний телефон з доказами його листування з фсб.

Затриманому вже повідомлено про підозру в державній зраді (ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України), йому загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна. Спецоперацію провели співробітники СБУ за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора.

Як писали “Ми-Україна” раніше, контррозвідка Служби безпеки України затримала агента рф, який коригував ракетно-дронові удари по Донеччині. Агента, завербованого російською розвідкою, підозрюють у підготовці атак на військові шпиталі та аеродроми, де проходили лікування українські захисники.

Головне