СБУ затримала агента фсб, який шпигував за позиціями ППО в Одесі

СБУ затримала агента фсб, який шпигував за позиціями ППО в Одесі

В Одесі затримали агента російської ФСБ, якого цікавили геолокації зенітно-ракетних комплексів ППО та радіолокаційних станцій. У зоні особливої уваги також були об’єкти телекомунікації області. Про це повідомляє пресцентр СБУ.

Зловмисником виявився керівник компанії, яка працевлаштовує моряків. Під час обшуків у нього виявили фейкові посвідчення представника "редакції газети" та місцевого "водоканалу". Також встановлено, що для конспірації злочинної діяльності агент регулярно міняв гаджети та сім-карти.

Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення.

“У разі отримання підтверджених координат підрозділів ЗСУ, окупанти планували здійснити по них прицільні ракетно-дронові удари. Про такі плани агресора стало відомо співробітникам СБУ, які своєчасно викрили російського агента і задокументували кожен крок його розвідувальної активності”, – зазначили в СБУ.

Ворожого агента вдалося затримати “на гарячому”, коли він проводив дорозвідку поблизу потенційної цілі. Також СБУ вжила комплексних заходів для убезпечення українських військ.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Хорватії Андрей Пленкович підтвердив свою участь у Саміті миру в Швейцарії. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський після розмови з хорватським прем'єром у Telegram.

Як писали "Ми-Україна" раніше, співробітники Державного бюро розслідувань завершили розслідування кримінального провадження щодо правоохоронця, який налагодив "кришування" шахрайського кол-центру. Обвинувальний акт вже направлено до суду.

Головне