СБУ затримала агента ФСБ, який шпигував на Буковині під прикриттям кур'єра

СБУ затримала агента ФСБ, який шпигував на Буковині під прикриттям кур'єра

СБУ спільно з Нацполіцією викрили та затримали агента ФСБ, який збирав розвіддані про критичні об'єкти Чернівецької області.

Про це повідомляє Служба безпеки України в Telegram.

Зловмисник, маскуючись під кур'єра відомої служби доставки, на мопеді об'їжджав визначені місця, фіксуючи вузлові станції та залізничні маршрути, якими ЗСУ переміщують озброєння на фронт, а також медичні заклади, де лікуються українські воїни.

Отримані дані він планував передати своєму куратору з ФСБ через месенджер.

Співробітники СБУ завадили планам окупантів та затримали зловмисника на гарячому, коли він готував звіт для ФСБ.

Встановлено, що агенту ФСБ допомагав місцевий житель, який поділяє прокремлівські погляди. Він потрапив у поле зору російських спецслужб через свого знайомого з рф, пов'язаного з ФСБ, та публічно висловлював підтримку агресії проти України та виправдовував воєнні злочини окупантів у російських відеочатах.

Під час обшуків у затриманого вилучено мобільні телефони та комп'ютер з доказами його злочинної діяльності.

Слідчі СБУ оголосили йому про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • Ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану);
  • Ч. 1 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).
    Зловмиснику загрожує довічне ув'язнення.

Комплексні заходи проводили співробітники СБУ в Чернівецькій області спільно з Національною поліцією за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Служба безпеки України затримала іноземне вантажне судно та його капітана в акваторії Одещини. Капітан підозрюється у сприянні окупантам у вивезенні українського зерна з тимчасово окупованого Криму.

Головне