СБУ затримала агента ФСБ, який планував підпали будівель ТЦК на Одещині

СБУ затримала агента ФСБ, який планував підпали будівель ТЦК на Одещині

Служба безпеки України затримала агента російської спецслужби, який готував підпали будівель ТЦК та об'єктів інфраструктури на Одещині. Зловмисник отримував завдання та фінансування від своїх кураторів.

Про це повідомляє СБУ в Telegram.

Агентом виявився 26-річний мешканець Ізмаїльського району, якого за гроші від російської спецслужби. дистанційно завербували для виявлення та знищення адміністративних будівель та службових авто місцевих ТЦК. Він об'їжджав територію району, фіксуючи місця базування українських захисників і плануючи підпали за допомогою легкозаймистої речовини.

Окрім цього, агент планував підпали релейних шаф поблизу магістральних ліній залізничного сполучення. СБУ своєчасно виявила і затримала його, коли він проводив дорозвідку поблизу ТЦК.

За даними слідства, агент потрапив у поле зору окупантів через антиукраїнські коментарі у прокремлівських Телеграм-каналах. Комунікація з ним здійснювалась через популярний месенджер, де він отримував інструкції щодо цілей та методів підпалів, за виконане завдання він мав отримати переказ грошей від фсб, на свій криптогаманець..

Під час обшуків у його оселі вилучено мобільний телефон з доказами підривної діяльності на користь рф Затриманому повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Він перебуває під вартою і йому загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Комплексні заходи проводили співробітники СБУ в Одеській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Як писали “Ми-Україна” раніше, на Хмельниччині затримано лідера банди, яка на “замовлення” рф палила службові авто Сил оборони.

Головне