СБУ затримала агента ФСБ, який коригував удари по Одесі

СБУ затримала агента ФСБ, який коригував удари по Одесі

Служба безпеки України затримала зрадника, який коригував удари по Одесі та підпалював релейні шафи "Укрзалізниці". Про це повідомляє пресслужба СБУ. 

Чоловік виконував російські завдання за двома напрямами розвідувально-підривної діяльності: коригування вогню та підпали.

"Служба безпеки затримала агента фсб, який діяв на Одещині. Зловмисник виконував російські завдання за двома напрямами розвідувально-підривної діяльності: коригування вогню та підпали. Зокрема, фігурант відслідковував локації Сил оборони і наводив по них ракетно-дронові атаки рф", - йдеться в повідомленні.

Також ворог намагався знищити позиції ППО, які захищають повітряний простір Одещини.

"Ще одним напрямком злочинної діяльності фігуранта було знищення релейних шаф "Укрзалізниці". Насамперед йдеться про підпали семафорів на важливих ділянках залізничного сполучення", - розповіли силовики.

Затриманим виявився 39-річний місцевий житель, який входив до агентурного апарату ФСБ і протягом тривалого часу перебував у російській федерації, де проживає його батько.Під час обшуків у помешканні затриманого виявлено дві бойові гранати Ф-1 та мобільний телефон із доказами злочинних дій. 

Зазначається, що агенту ФСБ повідомлено про підозру. Чоловіку загрожує довічне ув’язнення.

Нагадаємо, що Служба безпеки України та Національна поліція затримали мера Білгород-Дністровського Віталія Граждана, який займався рекетом на Одещині. 

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Служба безпеки України зібрала докази проти колаборанта Геннадія Шкіля, настоятеля храму УПЦ (МП) в тимчасово окупованій Голій Пристані на лівому березі Херсонщини.

Головне