СБУ затримала агента фсб, який коригував удари по Харкову

СБУ затримала агента фсб, який коригував удари по Харкову

Служба безпеки України затримала агента фсб, який прибув з росії для розвідувальної діяльності та коригування ударів по Харкову. Фігурант намагався зібрати інформацію про локації українських військових та сприяти окупантам у підготовці нових атак на регіон.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Затриманим виявився 37-річний харків'янин, який був завербований фсб рф під час перебування в росії. Там проживала його дружина, і саме туди він втік на початку повномасштабного вторгнення. У травні 2023 року агент, за вказівкою офіцера фсб Євгенія Коняхіна, повернувся в Україну через треті країни і розпочав виконання шпигунських завдань. Його основною метою було коригування ворожих ударів по військових полігонах та місцях дислокації Збройних Сил України.

"Фігурант діяв під виглядом робочих поїздок, під час яких приховано збирав інформацію про розташування оборонних об'єктів. Він намагався використати своїх знайомих, військових та волонтерів, аби отримати більше даних про українські сили", – зазначають у СБУ.

СБУ викрила агента і затримала його під час спеціальної операції. Наразі йому пред'явлено підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада в умовах воєнного стану). За ці дії йому загрожує довічне ув'язнення з конфіскацією майна.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, правоохоронці на Харківщині затримали 33-річного будівельника, який коригував удари рф по українських військах на Харківщині.

Головне