СБУ затримала агента ФСБ, який готував ракетні удари по Рівненщині

СБУ затримала агента ФСБ, який готував ракетні удари по Рівненщині

Служба безпеки України затримали агента ФСБ, який готував ракетні удари по військовій та критичній інфраструктурі Рівненської області. Про це повідомляє преслужба СБУ.

Силовики затримали чоловіка під час спецоперації в обласному центрі.

"Перебуваючи за кермом власного авто, він об’їжджав місто та одночасно фіксував на камеру мобільного телефону можливі локації Сил оборони. У такий спосіб фігурант сподівався розвідати місця розташування потенційних цілей, у тому числі військових шпиталів. Співробітники СБУ завчасно отримали інформацію про розвідувальну активність агента і поетапно задокументували кожен його "крок", - йдеться у повідомленні.

Також агент ФСБ відстежував колони з важкою технікою ЗСУ по автотрасах західного регіону.

Під час затримання у автомобілі зловмисника знайшли гаджет, на який він приховано знімав військові обʼєкти українських захисників.

В СБУ додали, що поплічником росіян виявився уродженець тимчасово захопленого Криму, який довготрималий час проживав у Рівному.

"До початку повномасштабної війни чоловік регулярно відвідував український півострів. Під час однієї з таких поїздок фігуранта завербувала співробітниця окупаційного "управління ФСБ в Криму та міста Севастополь". Після 24 лютого 2022 року вона дистанційно "активувала" свого агента для проведення розвідувально-підривної діяльності на користь РФ", - розповіли силовики.

Чоловіку оголосили підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 ККУ). Наразі чоловік перебуває під вартою без права внесення застави. Агенту ФСБ загрожує довічне ув’язнення.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у Київській області СБУ затримала п'ятьох блогерів, які створювали провокативні відео та сприяли російській пропаганді, намагаючись перешкодити процесу мобілізації в Україні. Чоловіки поширювали фейкову інформацію та робили прямі трансляції з метою дискредитації ЗСУ, ТЦК та СП.

Головне