СБУ запобігла незаконному продажу зброї у трьох регіонах України

СБУ запобігла незаконному продажу зброї у трьох регіонах України

Служба безпеки України під час комплексних заходів у Київській, Миколаївській та Львівській областях затримала шістьох організаторів нелегального бізнесу. Злочинці намагалися продати кримінальним угрупованням бойову зброю, знайдену в деокупованих районах України.

Про це повідомляє СБУ у Telegram. 

Серед вилученого у підозрюваних - російські гранатомети, автомати Калашникова та понад 20 тисяч боєприпасів.

На Львівщині співробітники внутрішньої безпеки СБУ виявили двох керівників місцевого благодійного фонду, які таємно торгували зброєю. Один із них, під виглядом волонтерської діяльності, відвідував місця боїв та збирав зброю, яку передавав спільнику. 

Зброю зберігали у схроні на горищі будинку. Вони намагалися продати автомати АК-74 та АКС-74 за 500 доларів за одиницю. Під час обшуків вилучено гранатомет РПГ-26, шість автоматів АК-74 та АКС-74, протипіхотну міну МОН-50, гранати РГД-5 та Ф-1, і десятки тисяч патронів.

На Київщині затримано місцевого жителя, який намагався продати бойовий арсенал, включаючи понад 20 осколкових гранат та ручних протитанкових гранатометів. Після затримання в його гаражі виявили автомат Калашникова та понад 1,5 тисячі набоїв різного калібру. За даними слідства, він збирав зброю в населених пунктах, які були під окупацією на початку вторгнення рф.

На Миколаївщині викрито трьох осіб, які торгували трофейною зброєю та боєприпасами, знайденими на колишніх бойових позиціях. Вони облаштували схрон у лісосмузі поблизу міста, де зберігали бойові гранати та партію набоїв.

Наразі тривають розслідування для притягнення винних до відповідальності. Усі вилучені зброя та боєприпаси буде передано на потреби ЗСУ. 

Комплексні заходи проводилися спільно з Національною поліцією та під процесуальним керівництвом обласних прокуратур.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Служба безпеки України спільно з Національним бюро антикорупційних розслідувань викрили на корупції при закупівлі бронежилетів колишнього високопосадовця ПрАТ “НЕК “Укренерго”.

Головне